Vrijwilligers

Tandwiel van de vijzel
Laatste overbrenging naar
tandwiel van de vijzel
Wij zijn altijd blij met nieuwe vrijwilligers om tijdens de openingsuren van de expositie´s te assisteren, om op technisch of bouwkundig gebied ´Het Gemaal´ in goede conditie te houden of een van de andere noodzakelijke activiteiten uit te voeren.

Ieder jaar voor het begin van het seizoen wordt een gezellige bijeenkomst georganiseerd waarop de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld, meestal met een lezing over een interessant onderwerp. Na afloop van het seizoen is er een afscheidsborrel en rond de jaarwisseling ontvang je een nieuwsbrief.

Klik hier om een bericht naar ons secretariaat te sturen om u aan te melden of voor meer informatie.

Voorbeelden van werkzaamheden

De maanden waarin er geen exposities gehouden worden in het Gemaal 1879, worden gebruikt om onderhoud te verrichten aan het gebouw, in- en uitwendig en de installaties. Aan het ‘erf‘ worden de nodige werkzaamheden gedaan. Hieronder staan / komen verwijzingen naar artikelen over deze werkzaamheden. Klik op de titel om het artikel te lezen.
In 2021 zijn een aantal vrijwilligers opgeleid om tjidens wateroverlast situaties het gemaal te kunnen bedienen om hiermee, samen met het bestaande electrisch gemaal, versneld water uit de polders te kunnen malen.

De vijzel heeft groot onderhoud gehad (juli 2016)