Exposities 2023

De expositieperiode loopt in 2022 van zondag 3 april tot en met zondag 25 september.

Ieder jaar worden op de begane grond 3 exposities gehouden van kunstuitingen door amateur- en beroepskunstenaars. Op de bovenverdieping exposeert het gehele seizoen stichting Oer-IJ.

Openingstijden

Tijdens de expositieperiode iedere zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Klik hier voor meer informatie en speciale openingstijden. Bovendien is er elke zondag gelegenheid om de pompinstallatie werkend te bezichtigen.

 

Maandelijkse wandeling

Tijdens de expositieperiode organiseert de Stichting Oer-IJ iedere eerste zondag van de maand een korte wandeling te starten om 13.00 uur vanaf het Gemaal. De route voert door de directe omgeving onder deskundige leiding. Kosten € 3,- incl. toegang tot de expositie. Klik hier voor aanmelden per e-mail. Meer info op de website van Stichting Oer-IJ: oerij.eu/actueel/ommetje-gemaal-23.

 

Expositie april en mei: ontmoeting tussen hard en zacht

Gerda Velzeboer: Raku-gestookt beeld (gerdavelzeboer.exto.nl), Liesbeth Walsarie: Handbeschilderde zijden shawls (www.liesbethwalsarie.nl) en Ciska Velzeboer: Spekstenen sculptuur (www.instagram.com/cisvel)

witte kakatoe op rond beeld geel/goud gekleurde shawl op paspop zwart, licht geaderd beeld

 

Expositie juni en juli

Klaas Lakeman uit Heemskerk, wiskunstige vormen en structuren (www.arsetmathesis.nl)

dubbel gebogen driehoek rood, zwart en grijs in elkaar gewerkt

Klik voor meer informatie over deze vormen en structuren.

 

Expositie augustus en september

Tiny Blok-Voogel uit Bakkum, schilderijen en glaskunst

blauwe en rode boom glazen cirkel met diverse kleuren bomen in landschap wandelaar met hond lopen over bruggetje

 

Exposite Oer-IJ - www.oerij.eu

foto van een waterloop met graslandGedurende het gehele seizoen is op de bovenverdieping een permanente tentoonstelling over het Oer-IJ.
Gidsen van de Stichting Oer-IJ zijn iedere zondag tijdens openingstijden aanwezig om vragen beantwoorden over de ontstaan- en bewoningsgeschiedenis van het Oer-IJ landschap. Tevens verzorgen zij iedere eerste zondag van de maand een korte wandeling rond het gemaal. Klik hier voor meer informatie.
Er ligt een inkijkexemplaar van de ‘Stormenderland’ van Diederik Aten (de Canon van het Oer-IJ) ligt naast andere boeken ter inzage op de bovenverdieping.

Verder wordt in het gemaal het fietsrouteboekje ‘Op zoek naar het Oer-IJ’ verkocht. Hier zijn twee fietsroutes in opgenomen die je met een app op je telefoon meenemen door het Mondingsgebied van het Oer-IJ, ook wel het ‘Land van Hilde’ genoemd. Kosten € 3,95.

Exposanten (klik op een naam voor meer informatie):