Exposities 2022

De expositieperiode loopt in 2022 van zondag 3 april tot en met zondag 25 september.

Ieder jaar worden op de begane grond 3 exposities gehouden van kunstuitingen door amateur- en beroepskunstenaars. Op de bovenverdieping exposeert het gehele seizoen stichting Oer-IJ.

Openingstijden

Tijdens de expositieperiode iedere zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Klik hier voor meer informatie en speciale openingstijden.

Maandelijkse wandeling

Tijdens de expositieperiode organiseert de Stichting Oer-IJ iedere eerste zondag van de maand een korte wandeling te starten om 13.00 uur vanaf het Gemaal. De route voert door de directe omgeving onder deskundige leiding. Kosten € 2,- incl. toegang tot de expositie.

 

Expositie april en mei

Gemma Distelbrink: oersnavels en bollenprikken (www.gemmadistelbrink.nl)

kop van een roofvogel kleibollen aan voet van een boompje in het water, er boven gevochten touw gedraaide bollen van geribbeld klei haaks stuk hout(?) links uitlopend in punt, recht bovenop een neusgat

 

Expositie juni en juli

Cor Spil: schilderijen en beelden (corspil.exto.nl)

meisje op het strand (schilderij) rij koeien in wei bij Akersloot (schilderij) Uitwaaien op het strand (schilderij) meisje balancerend op één been (bronzen beeldje) meisje balancerend op één hand (bronzen beeldje)

 

Expositie augustus en september

Hannie Poelmeijer: keramiek en werk van Leo Poelmeijer

abstract (keramiek) abstract (schilderij)

 

Exposite Oer-IJ - www.oerij.eu

foto van een waterloop met graslandGedurende het gehele seizoen is op de bovenverdieping een permanente tentoonstelling over het Oer-IJ.
Gidsen van de Stichting Oer-IJ zijn iedere zondag tijdens openingstijden aanwezig om vragen beantwoorden over de ontstaan- en bewoningsgeschiedenis van het Oer-IJ landschap. Tevens verzorgen zij iedere eerste zondag van de maand een korte wandeling rond het gemaal. Klik hier voor meer informatie.
Er ligt een inkijkexemplaar van de ‘Stormenderland’ van Diederik Aten (de Canon van het Oer-IJ) ligt naast andere boeken ter inzage op de bovenverdieping.

Verder wordt in het gemaal het fietsrouteboekje ‘Op zoek naar het Oer-IJ’ verkocht. Hier zijn twee fietsroutes in opgenomen die je met een app op je telefoon meenemen door het Mondingsgebied van het Oer-IJ, ook wel het ‘Land van Hilde’ genoemd. Kosten € 3,95.

Exposanten (klik op een naam voor meer informatie):