Exposities 2021

De expositieperiode loopt in 2021 van zondag 26 juni tot en met zondag 26 september.

Ieder jaar worden op de begane grond 3 exposities gehouden van kunstuitingen door amateur- en beroepskunstenaars. Op de bovenverdieping exposeert het gehele seizoen stichting Oer-IJ.
In verband met het Coronavirus kon de eerste expositie niet doorgaan. De exposities van stichting Oer-IJ gaan geen van alle door in verband met onvoldoende ventilatiemogelijkheden.

Openingstijden

Tijdens de expositieperiode iedere zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Klik hier voor meer informatie en speciale openingstijden.

Maandelijkse wandeling

Tijdens de expositieperiode organiseert de Stichting Oer-IJ iedere eerste zondag van de maand een korte wandeling te starten om 13.00 uur vanaf het Gemaal. De route voert door de directe omgeving onder deskundige leiding. Kosten € 2,- incl. toegang tot de expositie.

 

Expositie april en mei

In verband met het Coronavirus is de expositie vervallen.

 

Expositie juni en juli

De Gezusters: kleur in glas - Tiny van der Velden-Bakkum en Nel Kaandorp-Bakkum

Blauwe vaas met blauwe bloemen 2 papegaaien op een stok uil 2 groene kikkers

 

Expositie 1 augustus t/m 3 oktober

Sjoerd Duin - schilderijen

Sjoerd Duin: 2 gezichten Sjoerd Duin: (figuratief) man, poes, vogel en zon Sjoerd Duin: diverse voorwerpen in een huis Sjoerd Duin: laantje met lantaarns

Han Duin - beelden

Han Duin: masker

 

Exposite Oer-IJ - www.oerij.eu

foto van een waterloop met graslandGedurende het gehele seizoen is op de bovenverdieping een permanente tentoonstelling over het Oer-IJ.
Gidsen van de Stichting Oer-IJ zijn iedere zondag tijdens openingstijden aanwezig om vragen beantwoorden over de ontstaan- en bewoningsgeschiedenis van het Oer-IJ landschap. Tevens verzorgen zij iedere eerste zondag van de maand een korte wandeling rond het gemaal. Klik hier voor meer informatie.
Er ligt een inkijkexemplaar van de ‘Stormenderland’ van Diederik Aten (de Canon van het Oer-IJ) ligt naast andere boeken ter inzage op de bovenverdieping.

Verder wordt in het gemaal het fietsrouteboekje ‘Op zoek naar het Oer-IJ’ verkocht. Hier zijn twee fietsroutes in opgenomen die je met een app op je telefoon meenemen door het Mondingsgebied van het Oer-IJ, ook wel het ‘Land van Hilde’ genoemd. Kosten € 3,95.

Exposanten (klik op een naam voor meer informatie):