Exposities 2020

De expositieperiode loopt in 2020 van zondag 6 september tot en met zondag 25 oktober.

Ieder jaar worden op de begane grond 3 exposities gehouden van kunstuitingen door amateur- en beroepskunstenaars. Op de bovenverdieping exposeert het gehele seizoen stichting Oer-IJ.
In verband met het Coronavirus kan alleen de laatste expositie doorgaan (voor zover het zich tweede helft augustus laat aanzien). De exposities van stichting Oer-IJ gaan geen van alle door in verband met onvoldoende ventilatiemogelijkheden.

Openingstijden

Tijdens de expositieperiode iedere zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Klik hier voor meer informatie en speciale openingstijden.

Maandelijkse wandeling

Op 6 september en 4 oktober worden een korte wandeling verzorgd door een medewerker van het Oer-IJ. Start om 13.00 uur bij het Gemaal. Aanmelden is niet nodig. Entree gemaal en wandeling: € 2,00.

Expositie april en mei

Expositie juni en juli

In verband met het Coronavirus zijn de exposities vervallen.

 

Expositie september en oktober

Tineke van Hout - schilderijen en boetseerkunst - www.tinekevanhout.exto.nl

geboetseerd kommetje aquarel geit kettingen met geboetseerde versiering geboetseerd wandbordje met viuurtoren en scheepje beeld van hoofd van vrouw met mutsje aquarel gele tulpen

 

Exposite Oer-IJ - www.oerij.eu

De exposities van stichting Oer-IJ gaan geen van alle door in verband met onvoldoende ventilatiemogelijkheden op de verdieping. De korte wandelingen op 6 september en 4 oktober gaan wel door. Zie bovenaan deze pagina.

foto van een waterloop met graslandGedurende het gehele seizoen hangen op de bovenverdieping 5 panelen met de kaarten van het Oer-IJ in verschillende periodes, van 500 vC tot heden. Duidelijk is dat we in een continu veranderend landschap leven. Ook hangen er 5 panelen, waarop beelden van de rijke natuur en cultuurhistorie van het Oer-IJ landschap en de Oer-IJ activiteiten.
Er ligt een inkijkexemplaar van de ‘Atlas van het Oer-IJgebied’. Hier liggen ook folders ‘Met een Oer-IJ gids op stap’. Startpunt van excursies kan ook bij het gemaal zijn.
Verder wordt in het gemaal het fietsrouteboekje ‘Op zoek naar het Oer-IJ’ verkocht. Hier zijn twee fietsroutes in opgenomen die je met een app op je telefoon meenemen door het Mondingsgebied van het Oer-IJ, ook wel het ‘Land van Hilde’ genoemd. Kosten € 3,95.
Vrijwilligers van de Stichting Oer-IJ zijn iedere eerste zondag van de maand tijdens openingstijden aanwezig om een toelichting te geven of vragen te beantwoorden.

Exposanten (klik op een naam voor meer informatie):