Exposities 2016

Ieder jaar worden op de begane grond 3 exposities gehouden van kunstuitingen door amateur- en beroepskunstenaars.
Net als in 2015 is op de bovenverdieping een expositie te zien met als onderwerp de Canon waterstaatsgeschiedenis van Holland boven het IJ (700-2008).

Canon waterstaatsgeschiedenis van Holland boven het IJ

Noord-Holland boven het Noorzeekanaal is een waterland gemaakt door mensenhand. De sporen daarvan zijn in de vorm van dijken en kaden, sloten en kanalen en molens en gemalen overal aanwezig. Samen leven, samen werken en samen strijden met en tegen het water heeft ons gemaakt tot wie we zijn. Veel van de huidige waterproblemen hebben hun wortels in het verre verleden. Samen staan we voor de uitdaging een goede en veilige oplossing voor de wateruitdaging van vandaag en morgen te vinden. De expositie laat een Canon zien in 30 waterspiegels door 13 eeuwen mens en water. Onthullend, onthutsend en zeer onderhoudend.

Expositie april en mei

Gerwin Tromp, Castricum - tekeningen, schilderijen, beelden

schilderij van een jongenmeisjesportret, tekeningbeeld van mens met hoofd steunend op een arm, in de palm van een hand (klei)gekleurde tekening van verkeersagent die dezelfde oude man tegenhoudt als chauffeur en achter een rollator

Expositie juni en juli

Ellen Boots, Akersloot - beelden

hardstenen vrouw met wijde jurk hardstenen torso hardstenen cirkel, ene kant ruw, andere zijde gepolijst

Ciska Velzeboer, Akersloot - beelden, www.gerdavelzeboer.exto.nl

hardstenen liggend torso hardstenen torso hardstenen dubbele drupal

Jennie Bolsenbroek, Akersloot - schilderijen, tekeningen

vrouwengezicht, gekleurde tekeningman en vrouw met hoofden bijeen boven een tafel, schilderijzwart-wit tekening

 

Expositie augustus en september

Jacqueline Fluitman - klei

hoofd van klei van man met baard knikkers in schaaltje twee handen steunen een verticaal hoofd bol op schaal met opening bovenop, gemaakt via twee haakse snedes en toen omgebogen

Lia Vriend - Stichting Oer-IJ, www.oerij.eu

Vanwege het thema van de Open Monumentendagen: Iconen en Symbolen (op 10 en 11 september) is gekozen om, door middel van foto’s, het Oer-IJ gebied te laten zien: een grillige vertakking van de Rijn, die bij Castricum in zee uitmondde.